De kerstboom eruit, versieringen weer in de dozen en een heel nieuw jaar voor de boeg. Waarin je letterlijk en figuurlijk de ruimte krijgt voor een bewuste en frisse start. Tijd om het nieuwe jaar te verwelkomen met een schone lei: wat ons betreft een opgeruimde keuken en het voornemen om te gaan genieten van koken én gezond en smakelijk eten. We wensen je dit jaar veel keukenplezier! Groene en bewuste voornemens Goede voornemens duren vaak maar kort, vooral als je na de Kerstvakantie weer moet balanceren tussen werk en privé. Maak een goed begin door het opruimen van je huis en het aanpakken van je keuken(kastjes). Zo word je direct bewust van wat je allemaal hebt en creëer je inzicht en overzicht door een praktische indeling van je keukenkastjes. Wat je niet meer nodig hebt kan naar de kringloop of de afvalbak in. Vergeet niet te kijken naar een handige manier van afval scheiden, bijvoorbeeld door aparte afvalbakjes op het aanrecht, (die je 1 x per dag leegt) in het keukenkastje of in een meervaks grotere prullenbak in je keuken. Niets is fijner tijdens het koken dan een opgeruimde keuken, zodat je alle aandacht kan schenken aan de lekkere maaltijden die je gaat bereiden. Tips om rust en overzicht te creëren Met de volgende 5 tips gaat het je lukken om rust en overzicht te krijgen.
Bewust koken Bewuster en gezonder koken kan uitstekend op Pelgrim inductiekookplaten, een energievriendelijk en bewust alternatief voor koken op gas. Maar ook stomen in een stoom- of combi stoomoven is een verrijking voor je kookstijl. Met behoud behoud van vitaminen, mineralen en het is bovendien gemakkelijk en snel klaar. Kijk ook eens naar de 3-in-1 oven van Pelgrim, je hebt dan nog maar één apparaat nodig voor opwarmen, ontdooien, bakken, grillen én stomen. Gezond eten
Over gezond eten wordt heel veel geschreven en gezegd. Belangrijk is dat gezond eten niet ingewikkeld of duur hoeft te zijn of meer bereidingstijd vraagt. Kijk daarom goed naar de mogelijkheden en oplossingen die keukenapparatuur je daarbij biedt voor optimaal kookgemak. Volg je eigen kookroute en kies je eigen smaak! Eén gezonde tip die we je willen meegeven als het om smaak gaat: kies eens wat vaker voor seizoensgroenten, zoals (in januari) veldsla, bieten of prei. Groenten van het seizoen zijn op dat moment goedkoper en veel smakelijker. Januari groenten lenen zich uitstekend voor een heerlijke stamppot uit de (stoom)oven. Of grill je aardappels met schil in de oven en strooi er verse tijm over uit je eigen kruidentuintje. Alleen nog even besprenkelen met olijfolie en zeezout. Je hebt geen restafval, dus je eet bewust, maar vooral gezond en smaakvol. Volg ons ook in 2021 op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de nieuwste inspiratie, tips, features en mooie keukenopties.
0 Reacties
De oktobermaand is traditioneel de woonmaand van het jaar. Er wordt in de bladen vooruitgeblikt op 2021. Wat is niet meer weg te denken in je huis en interieur en wat zijn de trends? We geven je graag een kijkje in de keuken. Een plek, die allang niet meer de praktische ruimte is waar je alleen je maaltijden bereid en gebruikt. De keuken is steeds meer het centrale hart van het huis, waar we samenkomen en samen leven. En dus besteed je ook aandacht aan het keukendesign, als blikvanger in je interieur. Designtrends 2021 Design, innovatieve techniek en duurzaamheid zijn belangrijke thema’s komend jaar en basisvoorwaarden voor uitstraling en gebruiksgemak. Matzwart is niet meer weg te denken in de huidige keukentrends en ook in 2021 nog altijd een hit. Het straalt luxe en comfort uit en is zowel in een traditionele keuken als een in een strakke moderne keuken toe te passen. De trend die we in 2021 ook gaan zien is het gebruik van echte eyecatchers in de keuken. Denk aan een aanrechtblad van marmer of een diagonale zwarte wandafzuigkap die de aandacht trekt. En wat dacht je van gouden of koperen kranen gecombineerd met een zwarte spoelbak? We zien wederom veel natuurlijke materialen en kleuren terug, geïnspireerd door de natuur. Denk aan beton, hout, bamboe en zeegras. Duurzaam in gebruik Niet alleen de materialen zijn geïnspireerd door de natuur, de rode draad bij de keuze van apparatuur is ook duurzaamheid. Er is veel aandacht voor energiezuinigheid, gebruiksgemak en schoonmaakgemak. Zo heeft koken op inductie de voorkeur boven koken op gas. Energiezuinige apparaten zorgen niet alleen voor lagere energielasten en mindere milieubelasting, maar óók voor minder geluid. De apparaten van Pelgrim zijn mooi qua design, energievriendelijk en bovendien gemakkelijk schoon te maken en te houden. Hierdoor heb je langer plezier van je apparatuur. De Pelgrim Mooi Samen lijn blinkt ook nog eens uit als fraai design. Naast vlekvrij RVS is vrijwel de gehele lijn verkrijgbaar in karakteristiek matzwart. Slimme apparatuur
Naast duurzaam, worden apparaten ook steeds slimmer door innovatieve bedieningsmogelijkheden en functies. Denk bijvoorbeeld aan voorgeprogrammeerde recepten, een 3 in 1 oven die kan stomen, bakken en opwarmen, een geïntegreerd afzuigsysteem in je inductiekookplaat of een koelkast met AdaptCool; een koelkast die jouw gebruiksritme herkent en zijn temperatuur hierop inregelt. Goede ventilatie en gezonde lucht Wist je dat ongezonde lucht in huis verschillende klachten kan veroorzaken, zoals hoofdpijn, slaapproblemen, vermoeidheid, allergische reacties en longklachten? Onze huizen zijn tegenwoordig steeds beter geïsoleerd, dus wordt afzuiging een belangrijk aandachtspunt in de keuken! Zeker omdat fijnstoffen, die vrijkomen bij het koken van vlees en groenten, uren door het huis dwarrelen wanneer er onvoldoende ventilatie beschikbaar is. Besteed aandacht aan het maken van de goede keuzes en vraag naar de afzuigsystemen en -kappen van Pelgrim, die niet alleen het vet filteren, maar ook fijnstoffen en de keuken opfrissen. Ze werken samen met TNO voor innovatieve productoplossingen en zijn partner van het Longfonds. De keuken is het centrale punt, het hart van je huis, waar alles en iedereen samenkomt en waar ’s ochtends de spits al vroeg begint. Het is de plek waar het ontbijt wordt gemaakt, waar de koffie geschonken wordt en de broodtrommels gevuld worden. En waar de dag ook weer eindigt, na maaltijden met je gezin, met diners of borrels met familie en vrienden. Een praktische keuken wordt steeds belangrijker, want in de keuken wordt intensief geleefd en steeds vaker ook gewerkt. Hoe leef jij in je keuken, wat vind je belangrijk en wat kan er eventueel anders? Het is goed om daar eens bij stil te staan. Functionaliteiten in je keuken Natuurlijk is het prettig als de keuken voorzien is van voldoende ruimte voor het hele gezin, om te koken, te eten, te leven, te leren of te werken. Maar ruimte kun je slechts deels beïnvloeden. Goede apparatuur, die je keuken praktisch in gebruik maken, wél. Verdeel de dag in blokken en schrijf erbij wat je belangrijk vindt op welk moment. Ochtend: wil je ’s ochtends een boterham kunnen ontdooien in de magnetron, een beker melk opwarmen, snel een verse bak koffie zetten en gevulde broodtrommels in de koelkast bewaren om de inhoud koel en vers te houden? Of ben je een langzame ontbijt er en kook je liever rustig een eitje om de dag te beginnen? Middag: wordt er thuis geluncht en is het dringen aan het aanrecht? Of heb je het rijk alleen en wil je de vaat van het ontbijt weggewerkt hebben en tegen een schoon werkblad aankijken? Bedenk hoe groot je vaatwasser moet zijn om de dag opgeruimd en schoon door te komen. Avond: eet je allemaal op één tijdstip of vraagt de gezinsplanning om een voorbereide maaltijd te ontdooien of op te warmen in de magnetron of oven? Ben je gek op koken en nodig je graag vrienden uit om voor ze te koken en uren te tafelen? Of ben je een makkelijke koker, maar wil je wel graag snel gerechten kunnen stomen? Keuken als werkruimte
Het is niet zo gek dat je andere keukenwensen en -behoeften hebt als je gezin opgroeit of er veranderingen in je dagelijkse ritme zijn. Vooral niet als je ineens ook thuis moet kunnen werken. Niet iedereen heeft een extra kamer in huis tot zijn of haar beschikking om in te richten als werkplek. De keukentafel is dan het alternatief om aan te leren of te werken. Krijgt het koffieapparaat daarmee ook een belangrijkere functie in je keuken? En bedenk wat je nodig hebt om goed te kunnen werken aan de keukentafel om de werkruimte zo optimaal en gebruiksvriendelijk mogelijk te kunnen benutten. Slimmer en praktischer indelen Ga je met lijstje naar een keukenadviseur en vraag eens naar de mogelijkheden van Pelgrim. Zoals de Pelgrim 3 in 1 oven met verschillende en uitgebreide functies om gerechten in te bereiden, warm te houden en zelfs de borden voor te verwarmen. Maar vergeet vooral ook een vaatwasser met verstelbare lades niet om alle vuile vaat in kwijt te kunnen. Pelgrim heeft zelfs grote en stille vaatwassers in het assortiment die je niet of nauwelijks hoort, wel zo fijn als je rustig wilt werken of nog lekker aan het natafelen bent met je gezin of vrienden. Al jouw keukenwensen vragen om een praktische en functionele indeling. Pelgrim biedt je slimme apparatuur, zodat je optimaal thuis bent in je eigen keuken. Je maakt bewust keuzes in de zomer, en zeker dit jaar. Waar je naartoe gaat op vakantie: in eigen land of toch naar het buitenland. Of blijf je thuis en ga je in je eigen omgeving genieten van je vrije weekenden en dagen? Eén ding is zeker: in de zomer verandert je eetpatroon. Je bent vaker geneigd makkelijk te eten, de BBQ aan te steken of te kiezen voor een snelle bereiding. Denk jij ook bewust na hoe je je eten koel en vers houdt? Pelgrim vertelt je graag hoe je je koelkast en vriezer het beste indeelt en wenst je vast een coole zomer! Optimaal fris in de koelkast In de koelkast houd je etenswaren koel, houdbaar en langer fris en vers. De juiste temperatuur van een koelkast ligt tussen de 3 en 4 graden. Bij Pelgrim adviseren we voor een ideale temperatuur standaard te kiezen voor de Eco stand. De bovenste plank/etage van de koelkast en koelkastdeur is het minst koud. Hier bewaar je de producten in pot, sausjes en eieren. De middelste plank(en)/etage(s) is het koudste gedeelte van de koelkast. Hier bewaar je producten die het meest bederfelijk zijn, zoals vers vlees en vis, kaas, vleeswaren, kliekjes, gesneden verse groenten/fruit en zuivelproducten. De onderste etage is meestal de groentelade. Daar bewaar je verse, ongesneden groenten en fruit. Exotische fruitsoorten hoeven niet in de koelkast bewaard te worden. In het onderste gedeelte van de deur bewaar je flessen en pakken drinken. Coole tip: Haal groente en fruit uit de plastic verpakking, dan blijft het langer vers! Koelkasten zijn tegenwoordig voorzien van veel handige opties die ervoor zorgen dat jouw etenswaren langer houdbaar blijven. Zoals een FreshZone, CrispZone of een SuperCool functie. Het apparaat koelt in dat geval een aantal uur harder, zodat je producten gelijkmatig gekoeld worden en langer vers, gezond en fris blijven. Sommige koelkasten hebben een verborgen compartiment onder de CrispZone, waarin je blikjes frisdrank of bier lekker kunt koelen voor de hete zomerdag!
Smaakvol uit de vriezer Je wilt dat het eten dat je bewaart in de vriezer, net zo smaakvol en vers is als de dag van bereiding. Dat vraagt om een goede temperatuur. Als je vriezer een FastFreeze functie heeft, dan worden de producten die je net hebt gekocht, gelijkmatiger gekoeld. De beste temperatuur om de thermostaat van je vriezer in te stellen is op -18 °C. En wees bewust van de houdbaarheid van producten. Leg nieuwe in te vriezen producten onder de eerder ingevroren producten. Hiermee voorkom je dat producten onderin blijven liggen en hun smaak verliezen. Bewaar brood 4 weken, kliekjes 3 maanden en ijs maximaal 1 jaar. Voor vlees gelden andere richtlijnen: bewaar rundvlees en kip 3 maanden en varkensvlees maximaal 4 maanden. Magere vis kun je 6 maanden bewaren en vette vis maar 3 maanden. Bewaar aardappeltjes en andere diepvriesmaaltijden 3 maanden en groente en fruit tot 1 jaar. Ben jij bewust bezig om voedselverspilling tegen te gaan? Gekoelde producten die tegen de houdbaarheidsdatum lopen, kun je vaak nog wel invriezen. Hiermee voorkom je dat je het moet weggooien, want dat is zonde! Geniet bewust Misschien niet iets waar je direct bij stilstaat, maar bewust gebruik van de koelkast en vriezer is handig om tijdens warme zomerdagen smaakvol te kunnen genieten van eten. Vooruit gekookte maaltijden of kliekjes kun je perfect op een andere warme zomerse dag eten door ze alleen maar even te ontdooien en op te warmen. Geniet bewust van deze zomer! Koken van de toekomst Inductie koken wordt steeds populairder en is het koken van de toekomst. Steeds meer bestaande en vrijwel alle nieuwe woningen gaan van het gas af en de gasprijs neemt de komende jaren flink toe. Elektriciteit wordt juist goedkoper. Kies je voor inductie, dan is dat fijn voor je portemonnee! Koken op inductie biedt bovendien veel voordelen en je kunt nú al kiezen uit een uitgebreid assortiment aan inductiekookplaten. Pelgrim geeft je graag wat tips als jij ook wilt kiezen voor inductie. Waarom inductie? Koken op een inductie kookplaat is efficiënt en energiezuinig omdat alleen de pan verwarmd wordt. Maar er is meer:
Uitgebreide mogelijkheden Ben jij een echte thuiskok? Dan is een inductiekookplaat van Pelgrim aan te raden. Profiteer van de unieke A+ inductietechniek die zorgt voor snelheid, stabiliteit en efficiëntie. Zo kookt 2 liter water 3 minuten sneller dan op reguliere inductiezones, blijven je gerechten gedurende de kooktijd op constante temperatuur (zelfs als je ingrediënten toevoegt) en bespaar je tot wel 35% energie. Dankzij FlexZones kun je een dubbel zo groot kookoppervlakte creëren. Koppel twee zones aan elkaar en ga aan de slag met grote pannen of platen voor een uitgebreide en grote maaltijd. Ook is het mogelijk om een grill-, bak- en/of teppanyakiplaat aan te schaffen, die je in combinatie met de kookzones laten genieten van de bereidingswijze en het eten zoals jij dat wenst. De inductiekookplaten van Pelgrim zijn meer dan gemiddeld gebruiksvriendelijk en verkrijgbaar in diverse designs. Zo kun je kiezen uit een glanzende glaskookplaat of een unieke matzwarte uitvoering, zonder rand of juist met een sierlijst. Bovendien kun je kiezen uit draaiknoppen, slide- of tiptoetsbediening. Voor welke bediening kies jij? Waar moet ik aan denken?
Ben je al enthousiast en overweeg je om op inductie te gaan koken? We hebben een handige checklist voor je gemaakt waar je nog even aan moet denken.
Kom langs! Koken op inductie is het koken van de toekomst. Het werkt snel, is energiezuinig, veilig en gemakkelijk schoon te houden. Een aanwinst voor je huidige óf toekomstige keuken! Bezoek ons om het uitgebreide Pelgrim inductie aanbod te bekijken Het nieuwe XL koken Pelgrim introduceert een uniek product in de categorie inductie-koken, waarmee je groots kunt genieten. Een XL formaat inductie-fornuis met een 90 cm kookplaat en een grote oven met een inhoud van 98 liter. Voor echte kookliefhebbers die houden van multifunctioneel koken en zich niet willen afvragen of een pan of bakplaat wel past. Ervaar de verschillende functies, het gebruiksgemak en design opties van het fornuis en geniet van het nieuwe XL koken! om te bewerken. De XL mogelijkheden Het inductiefornuis van Pelgrim is uniek door zijn grote formaat en met recht XL te noemen. De kookplaat is maar liefst 90 cm breed en is daarmee de grootste in de markt. Deze XL inductiekookplaat bestaat volledig uit Flex Zones. Je kunt 6 zones koppelen tot 3 grote kookzones voor extra kookruimte, grote pannen, ovale pannen, XL grill- en teppanyaki-platen. De oven in het fornuis heeft bovendien een inhoud van 98 liter en maar liefst 8 standen. Je hoeft met dit fornuis dus geen moment te twijfelen of er een grote of uitgebreide maaltijd bereid kan worden. Gebruiksvriendelijk, efficiënt en design Kies je voor het XL inductiefornuis van Pelgrim, dan kies je voor gebruiksvriendelijkheid, efficiëntie, groots koken en design. Dankzij de tiptoetsbediening is het volledige oppervlak van de kookplaat glad, waardoor deze makkelijk schoon te maken is. De kookplaat is extra veilig vanwege een kinderslot en het feit dat de kookzones pas warm worden als er een pan op staat en ook relatief snel weer afkoelen. De oven bedien je met knoppen. Extra veel redenen
Er zijn meer redenen om te kiezen voor deze XL smaakmaker.
Ontdek deze smaakmaker Kook groots en geniet van de XL-mogelijkheden met het 90 cm inductiefornuis met XL-oven van Pelgrim. Een echte smaakmaker met heel veel nieuwe kookmogelijkheden! Groots koken in iedere keuken Ben je gek op uitgebreid koken en maak je graag lekkere gerechten in je keuken door gebruik te maken van verschillende kooktechnieken? Kies dan de unieke 3 in 1 oven van Pelgrim. Een magnetron, bakoven en volwaardige stoomoven in één compact apparaat. Dankzij de 140 voorgeprogrammeerde recepten, de eenvoudige bediening met maar één knop en het ideale schoonmaakgemak, kun je met de 3 in 1 oven groots kunt koken in iedere keuken.
Enige in de markt
Pelgrim biedt als enige in de markt deze voordelige oven met 3 functies in 1 keukenapparaat. Alle functies kun je ook nog eens met elkaar combineren. Bakken, garen en stomen, je stelt het eenvoudig in en de oven past in iedere keuken.
We streven tegenwoordig bijna allemaal naar een gezond voedingspatroon. Niet alleen op het gebied van voedingsmiddelen valt hier genoeg te behalen, ook de bereiding ervan speelt een grote rol. Wist je dat stomen één van de meest makkelijke en gezonde manieren is om voedingsmiddelen en gerechten te bereiden? Want alles wat je kunt koken, kun je ook stomen. Maar wat is stomen, hoe werkt stomen en wat zijn de voordelen hiervan? Wat is stomen? In Aziatische landen als China en Thailand worden voedingsmiddelen en gerechten vaak bereid met behulp van stoom. Het is de oudste en tevens gezondste manier van koken. In Nederland wordt deze Aziatische kooktechniek ook steeds populairder. Wanneer je voedingsmiddelen kookt in een pan op je kookplaat verliezen ingrediënten kracht, vitamines, mineralen en kleur. Maar wanneer je ze stoomt met waterdamp, die vrijkomt door verhitting van water, worden voedingsmiddelen gegaard zonder hun kracht te verliezen. Voedingsstoffen, vitamines en mineralen blijven hierdoor behouden. Je kunt gerechten stomen door gebruik te maken van een stoommandje van bamboe, stomen in een stoompan en stomen met een stoomoven. De 3 in 1 oven van Pelgrim heeft een stoomfunctie die zorgt voor een gelijkmatige verdeling van waterdamp om zo de voedingsmiddelen of gerechten gelijkmatig te garen. Wat zijn de voordelen van stomen? Stomen is niet alleen een gezonde manier van bereiding, gerechten zijn bovendien veel smaakvoller. Stomen biedt meer voordelen: * Je hoeft geen olie of boter te gebruiken bij de bereiding, waardoor gerechten vetvrij zijn. * Je kunt gemakkelijk en snel een gerecht opwarmen. Door de stoom blijft het lekker vers en mals. * Voedingsmiddelen kunnen niet overkoken of aanbranden. * Het eten komt niet direct in aanraking met water, maar met de damp van het water. Dit zorgt ervoor dat voedingsmiddelen en maaltijden niet uitdrogen, maar juist lekker mals en luchtig blijven. * Gerechten zijn snel te bereiden. * Alle voedingsmiddelen kunnen tegelijk worden bereid. Waar je op een kookplaat bijvoorbeeld drie pannen nodig hebt kan een complete maaltijd de stoomoven in, zonder vermenging van geur en smaak. * Stomen is de perfecte bereiding voor mensen die een gezond voedingspatroon willen volgen. Veelzijdig, makkelijk en gezond
Stomen in een stoomoven is eenvoudig en kun je op verschillende manieren doen. Je kunt je voedingsmiddelen bereiden met 100% stoom of met combi-stomen. Dit laatste betekent dat je gelijkmatig stoom kunt toevoegen aan de hetelucht bereiding van voedingsmiddelen. Dankzij de vier geperforeerde openingen in de hoeken van de achterwand van de oven, verspreidt de stoom zich evenwichtig voor een mooi totaal bereik van stoom. * Je gebruikt 100% stoom om voedingsmiddelen optimaal te garen, bijvoorbeeld groente, vis, rijst, gevogelte en schelp- en schaaldieren. * Combi-stomen gebruik je vooral wanneer je brood, vlees en ovenschotels wilt bereiden. Door stoom toe te voegen aan de hetelucht bereiding, blijven gerechten knapperig van buiten en luchtig en mals van binnen. Zonder uitdroging of smaakverlies. Stomen, maar ook bakken en ontdooien? Ben je overtuigd van de voordelen en mogelijkheden van stomen, maar gebruik je ook graag een oven of je magnetron? Dan hoef je voortaan niet meer te kiezen voor verschillende apparaten. Pelgrim biedt als enige in de markt een 3 in 1 oven aan met volwaardige stoomfunctie, een oven én een magnetronfunctie. De magnetron maakt bovendien gebruik van een invertertechniek. Dit betekent dat je voedingsmiddelen of gerechten gelijkmatig worden opgewarmd, wat veel smaakvoller is. Je kunt gemakkelijk en snel een boterham ontdooien, een gerecht opwarmen, een quiche bakken, stukje vlees grillen, een lekker visje stomen of een complete maaltijd bereiden in de 3 in 1 oven van Pelgrim. Binnen een half uur staat er een lekkere en gezonde maaltijd op tafel! |