danse keukens
  • Home
  • Werkwijze
  • Keukens
  • Referenties
  • Contact

Stevige soep van gegrilde tomaten

​4 personen


​​Ingrediënten
- 750 g roma tomaten
- 2 middelgrote uien
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 1/2 tablet groentebouillon
- 70 g tomatenpuree
- 3 el traditionele olijfolie
- 750 ml kraanwater
- Peper en zout
- Pijnboompitten en oregano blaadjes om te garneren




​Benodigheden
- Geëmailleerde bakplaat
- Bakpapier
​- Soeppan



​Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 gr C. Leg het bakpapier op de bakplaat en druppel 1 eetlepel olijfolie over het bakpapier.
2. Ontvel de tomaten; snij met een scherp mesje een X aan de onderkant van de tomaat. Dompel de tomaat 10 seconden onder in kokend water en vervolgens in koud water. Ontvellen gaat nu heel makkelijk. 
3. Snijd de tomaten doormidden en leg ze met de snijkanten naar beneden op een bakplaat. Snijd de ui en knoflook in stukken en leg deze ook op de bakplaat. Bestrooi de groenten met peper en zout en druppel er 1 eetlepel olijfolie overheen. Rooster de groenten 15 minuten in de oven op de stand hetelucht met grill.  
​4. Verhit de laatste lepel olijfolie in een pan en fruit de tomatenpuree 2 minuten op laag vuur. Voeg te tomaten, ui, knoflook, tablet groentebouillon en het water toe. Laat zachtjes 5 minuten doorkoken.
​5.  Pureer met een staafmixer en voeg naar smaak, peper, zout en paprikapoeder toe. Garneer de tomatensoep met geroosterde pijnboompitten en oreganoblaadjes.


  • Home
  • Werkwijze
  • Keukens
  • Referenties
  • Contact